Corona

Geen reuk, geen smaak, hoesten en verkouden: Het zijn de symptomen die we inmiddels allemaal wel kennen passend bij het coronavirus. Maar wat veel mensen niet weten, is dat extreem haaruitval ook een gevolg kan zijn.

Haarverlies door Corona

Men verliest gemiddeld 80 tot 100 haren per dag. Dit gebeurt normaal in fases, zodat je niet in één keer kaal wordt. Bij veel stress of een heftig ziektebeeld kan dat proces echter verstoord raken, waardoor er veel meer haren in één keer uitvallen. Zo óók bij een infectie met het coronavirus.

‘’Uit internationale studies blijkt dat ongeveer 25 procent van de corona patiënten die in het ziekenhuis heeft gelegen, last krijgt van haaruitval’’ Mogelijk komt dat omdat je van koorts – wat veel corona patiënten hebben gehad – last kunt krijgen van haaruitval.

Daarnaast ligt er een mogelijke verklaring in het feit dat haarzakjes heel afhankelijk zijn van zuurstofrijk bloed. ‘’Door covid-19 hebben die haarzakjes minder zuurstof gekregen’’

De haaruitval ontstaat meestal zo’n twee maanden na het begin van de eerste coronaklachten. Erg ziek hoef je niet geweest te zijn, want ook mensen met mildere coronaklachten kunnen last krijgen van haaruitval.

‘’Als iemand veel stress ervaart kan dat al leiden tot klachten als haarverlies. Daarvoor hoef je niet per se corona te hebben of te hebben gehad. Het kan ook al optreden bij mensen die bijvoorbeeld stress ervaren door zelfisolatie of quarantaine”.

Wat kan hieraan gedaan worden?

Het Haarhuys kan het probleem niet oplossen, wat wij wel voor veel klanten kunnen betekenen is een rust punt creëren.

Met een kleine haaraanvulling kan ervoor gezorgd worden dat u niet continu geconfronteerd wordt met groter wordende scheidingen, openvallende kruinen, of zelfs de zichtbare hoofdhuid.

En als de stress afneemt, komt ook het lichaam weer in een rustiger vaarwater waardoor de haarcyclus weer de kans krijgt om normaal te worden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?