Chemo

Als u behandeld wordt met een chemotherapie bestaat de mogelijkheid dat u uw haar geheel of gedeeltelijk verliest. Om de periode te overbruggen waarin u weinig of geen haar heeft, kunt u een haarwerk aanschaffen.

Haarverlies door chemotherapie

Als u chemotherapie/ bestraling moet ondergaan heeft u grote kans op (tijdelijk)haaruitval. De Cytostatica zorgt ervoor dat de haarvormende cellen beschadigd raken. Het haar wordt dunner, breekt af of valt gedeeltelijk of in zijn geheel uit.

Het haar groeit meestal na het stoppen van de chemo weer terug. Uw behandelend arts kan u vertellen in hoeverre de haaruitval bij u zal optreden. Een pruik/ haarwerk kan dan tijdelijk een oplossing zijn, zodat u zich zeker voelt en weer zelfvertrouwen krijgt. Als u ten gevolge van een chemotherapie/ bestraling een haarwerk of pruik nodig heeft, dan wordt u geadviseerd om ruim voor het begin van de kuur een afspraak te maken, zodat wij tijdig uw echte haarkleur en model vooraf kunnen vastleggen. Doormiddel van een uitgebreide intake en een goede diagnose kunnen we samen tot de oplossing komen die het beste bij u past.

Familieleden of vrienden zijn uiteraard ook van harte welkom bij uw bezoek. Zij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze, zij kennen u als geen ander en weten wat bij u past.

Wanneer u niet in staat ben om naar de salon te komen, dan komen wij graag bij u thuis, verzorgingshuis of ziekenhuis.

Kiest u voor een haarwerk vanwege chemotherapie? Dan heeft u recht op een vergoeding van de zorgverzekeraar. De noodzakelijke administratieve handelingen met de zorgverzekeraar worden door ons verzorgd.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?