Echt of synthetisch haar?

Ieder haarwerk/pruik of haarstukje is uniek en heeft ook zo zijn voor- en nadelen. Want wanneer besluit u voor een echt of juist voor een synthetisch haarwerk te gaan? Dit kan te maken hebben met het moeten ondergaan van chemotherapie, een vorm van Alopecia of andere haar- en hoofhuidproblemen. Wat zijn uw wensen en wat past bij u als persoon? Dit is heel persoonlijk, het gevoel wat u daarbij heeft moet gewoon goed zijn. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.

Echt haar

Een haarwerk/pruik van echt haar heeft een natuurlijke uitstraling en voelt meer als eigen natuurlijk haar. Het kan gestyled en gekleurd worden net als uw eigen haar. Oók heeft het een hoog draagcomfort en voelt hierdoor natuurlijker aan.
De mogelijkheid bestaat dat u uw haarwerk /pruik van echt haar eventueel dag en nacht kunt dragen. Het advies is dan wel om dan een satijnenkussensloop te gebruiken. Verder verschillen haarwerken van echt haar onderling ook nog van elkaar. Haarwerken van Europees haar zijn veel fijner van structuur dan haarwerken van Aziatisch haar. Ook speelt de afwerking van het haarwerk een grote rol, evenals de inplanting, manier van knopen en de gebruikte materialen. Maar door deze voordelen hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan. Een confectiemodel is direct leverbaar, maatwerk daarentegen duurt langer.

Synthetisch haar

Er zijn ook haarwerken/pruiken die worden gemaakt van synthetisch haar, welke nauwelijks onderdoen voor haarwerken van echt haar. De moderne technieken zorgen ervoor dat het nauwelijks van echt te onderscheiden valt.
Bovendien is het goedkoper, lichter in gewicht, makkelijk te onderhouden en snel leverbaar. Het synthetische haar hoeft bijvoorbeeld maar eens in de vier weken gewassen te worden, waarbij het na een wasbeurt direct terug in model valt en klaar is om te dragen. Daarentegen kan een synthetisch haarwerk niet tegen hitte zoals van een föhn, de kleur kan niet worden aangepast en bij lang haar moet er worden opgepast dat er geen klitten ontstaan in de nek.

Voor- en nadelen van synthetisch haar

Voor- en nadelen van echt haar

Onderhoud en verzorging van het haarwerk/haarstuk

Natuurlijk speelt de verzorging van het haarwerk een grote rol bij de bepaling van de levensduur. Voor ieder type haarwerk/pruik is een andere verzorging nodig, maar met name bij een haarwerk of pruik van echt haar is dit een belangrijke zaak.
Uw haarwerk/pruik dient met regelmaat gewassen te worden. In de salon krijgt u een uitgebreide uitleg en u krijgt instructies op papier mee naar huis. Om een haarwerk/pruik van echt haar in model te brengen mag u het voorzichtig lauw föhnen. Een haarwerk/pruik van synthetisch haar mag daarentegen niet in contact komen met hitte, omdat de kunstvezel niet hittebestendig is. Gebruik van een föhn, stijl- of krultang is daarbij dus geen optie. Ook kan een synthetisch haarwerk /pruik niet geverfd worden. Een haarwerk/pruik van echt haar heeft meer aandacht nodig, maar gaat met de juiste verzorging wel langer mee dan een synthetisch haarwerk. Houd daarbij ook de conditie van de hoofdhuid in de gaten, dit is belangrijk om slijtage van het binnenwerk van uw haarwerk te verminderen.

Wat kost een haarwerk/pruik of haarstuk?

De prijs van een haarwerk/pruik/haarstukje kan sterk variëren, afhankelijk van uw wensen. Gaat u bijvoorbeeld voor een confectiemodel of kiest u voor maatwerk?
Of misschien heeft u een volledig haarwerk nodig of een klein haarstukje. Maar ook of u kiest voor echt of synthetisch haar, de haarlengte, materiaalkeuze en levensduur zijn prijsbepalend. De kosten voor een haarwerk/pruik zijn daardoor heel uiteenlopend, variërend van een paar honderd euro tot een paar duizend euro.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?